Verzuimaanpak participatiewet

 

U bereikt met onze resultaatgerichte verzuimaanpak een beter resultaat uit re-integratieactiviteiten. Met een helder verzuimreglement worden duidelijke afspraken rond verzuim vastgelegd. De re-integratieconsulent heeft dan een instrument om verzuim te bespreken en te beperken.

A-REA verricht voor veel gemeenten in Nederland arbeidsmedische en psychologische belastbaarheidonderzoeken. De verzuimaanpak van A-REA, specifiek voor gemeenten ontwikkeld, heeft zijn succes inmiddels bewezen.

Neem contact op met A-REA om de mogelijkheden voor uw gemeente te bespreken. 

Verzuimaanpak participatiewet van A-REA

A-REA organiseert de volledige verzuimaanpak voor de gemeente. Cliënten kunnen zich ziekmelden via een gratis 0800-nummer waar een medewerker van A-REA de verzuimmelding ontvangt en registreert. Het verzuimmeldpunt draagt vanaf dat moment zorg voor de noodzakelijke activiteiten om zo spoedig mogelijk tot een hervattingafspraak te komen.

Eigen regie model

De gemeente kan ook kiezen voor een eigen regiemodel. A-REA stelt de online verzuimapplicatie beschikbaar aan de medewerkers van de gemeente. De medewerker van de gemeente verwerkt zelf de verzuimmeldingen en de hervattingafspraken. Bij A-REA kunnen op aanvraag huisbezoeken of spreekuren worden aangevraagd tegen vaste prijzen.

A-REA Verzuimapplicatie participatiewet

De gemeente krijgt toegang tot de online verzuimapplicatie van A-REA. Met behulp van dit verzuimvolgsysteem wordt de verzuiminformatie op cliëntniveau vastgelegd in een digitaal dossier. Verslagen worden in het verzuimdossier van de verzuimende cliënt opgeslagen en blijven beschikbaar.

Neem contact op met A-REA om de mogelijkheden voor uw gemeente te bespreken.

 
 

Nieuwsbrief

Vul onderstaand formulier in om u in te schrijven voor de A-REA nieuwsbrief.