Rijbewijskeuringen

Rijbewijsfoto.jpgVoor het aanvragen of verlengen van een rijbewijs C (E) od D (E) is een medische keuring door een arts verplicht. Bedrijfsartsen zijn voor deze keuringen bij uitstek geschikt omdat zij veel beroepservaring hebben met chauffeurskeuringen voor het beroepsgoederen- en beroepspersonenvervoer.

Voor afgifte van een rijbewijs C(E) of D(E) heeft de gemeente een “verklaring van geschiktheid” nodig. Deze verklaring is door de rijbewijshouder bij het CBR aan te vragen met het formulier “Eigen Verklaring”. Deze verklaring bevat een deel welke ingevuld dient te worden door de bedrijfsarts bij de medische keuring.

Wat houdt de keuring precies in?

Tijdens de keuring wordt gekeken of iemand in staat is om zelfstandig en veilig een voertuig te besturen. Het vragenformulier wordt doorgesproken en tevens wordt er door de arts beoordeeld hoe algemene lichamelijke en geestelijke conditie is. Bij een kort lichamelijk onderzoek wordt gekeken naar de bloeddruk, hart en longen, functioneren ledematen en wervelkolom, gezichtsveld en gezichtsscherpte en urine-onderzoek op suikerziekte.

Om een afspraak te maken voor een keuring kunt u direct contact met ons opnemen. U kunt vervolgens binnen een week worden ingepland bij één van onze artsen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de inzet van A-REA bij rijbewijskeuringen of over de vraag wat A-REA voor u kan betekenen? 
Neem dan contact met ons op.

 
 

Nieuwsbrief

Vul onderstaand formulier in om u in te schrijven voor de A-REA nieuwsbrief.