Workshop Wajong - De gevolgen van de participatiewet

Aanleiding

Per 1 januari 2015 treedt de Participatiewet in werking. Het doel van de wet is om meer mensen, ook mensen met een arbeidsbeperking, aan het werk te krijgen. Dat heeft tot gevolg dat de gemeente geconfronteerd worden met een nieuwe doelgroep, namelijk de mensen die tot nu toe onder de Wajong zouden vallen zullen vanaf 2015 door de gemeente worden begeleid naar werk.

Wat?

Doel van de workshop, die ongeveer 1,5 uur duurt, is het verkrijgen van meer duidelijkheid over de gevolgen van het intreden van de nieuwe wet. Medewerkers bij de gemeente zullen vaker geconfronteerd worden met cliënten met verstandelijke en psychische aandoeningen. Met welke vragen krijgt de consulent te maken en hoe moet de consulent met deze doelgroep omgaan?

Voor wie?

De workshop is bestemd voor klantmanagers/werkcoaches /teamleiders en re-integratieconsulenten werkzaam bij de gemeente. A-REA heeft jarenlange ervaring in de beoordeling en begeleiding van mensen met een verstandelijke of psychische aandoening en heeft hiervoor een workshop ontwikkeld.

De workshop wordt gegeven door arbeidsdeskundige Ada den Blanken en GZ-psycholoog Marjon Molenaar, beiden werkzaam bij AREA.

Kosten?

€ 495,- (excl. BTW).

Neem contact op met A-REA per e-mail info@a-rea.nl
of telefonisch met Marietta Vreeswijk: 030-6969660/030-6991555 en vraag naar de mogelijkheden.

 
 

Nieuwsbrief

Vul onderstaand formulier in om u in te schrijven voor de A-REA nieuwsbrief.